Електричний Volvo із технологією LiDAR та штучним інтелектом допомагає рятувати життя

13:08 | СЕРПЕНЬ 21 2020
Електричний Volvo із технологією LiDAR та штучним інтелектом допомагає рятувати життя

Наступне покоління XC90 від Volvo Cars — електромобіль, який представлять у 2022 році. У стандартній комплектації авто буде оснащено інноваційними технологіями безпеки, які допоможуть врятувати ще більше життів. Цим компанія встановлює новий еталон безпеки автомобілів.

Електричний позашляховик постачатиметься із найсучаснішими датчиками, включаючи технологію LiDAR від Luminar, та автономним комп’ютером для керування, що працює на базі однокристальної системи NVIDIA DRIVE Orin™. Поєднуючи це з програмним забезпеченням Volvo, Zenseact та Luminar у технологіях запобігання зіткненням наступного покоління, Volvo Cars прагне зменшити кількість смертей та аварій.

Хакан Самуельссон, генеральний директор Volvo Cars відмітив, що маючи цей комплекс технічних засобів у стандартній комплектації,  компанія Volvo Cars зможе постійно вдосконалювати функції безпеки віддалено та впроваджувати прогресивні системи автономного керування.

З новим пакетом безпеки Volvo Cars планує зменшувати кількість зіткнень завдяки віддаленим оновленням ПЗ. Нові технології також розроблені спеціально для тих дорожньо-транспортних ситуацій, які призводять до серйозних травм та летальних випадків.

«У нашому прагненні постачати найбезпечніші автомобілі стратегічною метою є досягнення нульової кількості зіткнень та уникнення аварій взагалі, — зауважив Хенрік Грін, головний технічний директор,— постійно вдосконалюючи наші технології безпеки завдяки віддаленим оновленням, ми очікуємо, що зіткнення ставатимуться дедалі рідше, і ми сподіваємося врятувати більше життів».

Дана технологія з часом вдосконалюватиметься, стаючи дедалі більш функціональною. Вона дозволить автомобілю покращувати можливості водія у критичних ситуаціях. В той час як попередні покоління технологій здебільшого покладались на попередження водія про потенційні загрози, ця технологія безпеки з часом все частіше втручатиметься за необхідності запобігання зіткненням.

З огляду на те, що порятунок життя та запобігання травмам залишаються першочерговим завданням компанії, Volvo Cars також бачить потенційну вигоду і від зниження страхових витрат, оскільки дорожньо-транспортні пригоди за участі автомобілів Volvo траплятимуться дедалі рідше.

Окрім ряду датчиків та комп’ютера зі штучним інтелектом, майбутня флагманська модель Volvo також буде оснащена резервними системами для ключових функцій: керування та гальмування. Вони підготують апаратне обладнання до безпечного автономного водіння.